12.1.2011

Sporttikuja

Sain mahdollisuuden tutustua Herttoniemenrannassa sijaitsevaan kuntosaliin Sporttikujaan. Liikuntakeskus sisältää kattavan kuntosalin, nyrkkeilysalin, solariumin, saunan, pienen kahvion, lisäravinne- ja vaatemyymälän. Kuntosalin kalusto muodostuu pää-asiallisesti Normannin, Cybexin ja Kraftwerkin laitteista. Salilta löytyi kaikki peruslaitteet, useita painopakallisia epäkeskokoneita sekä muutamia vipuvarsikoneita. Levypainoja oli paljon ja käsipainovalikoima oli kattava. Suurimmat painot taisivat olla 70 kiloisia. Mitään oleellista ei puutu, mutta salilla ei kuitenkaan ole mitään turhanpäiväistä. Salilla on mahdollista saada kuntosaliohjausta.



Nyrkkeilysaliin en tarkemmin tutustunut, mutta se olisi ollut vapaassa käytössä päiväsaikaan. Illat on varattu ohjatulle nyrkkeilyharjoittelulle. Verryttelysali sisälsi runsaasti kuntopyöriä, crosstrainereita ja juoksumattoja. Myös yksi powerplate-laite oli eksynyt joukkoon. Merkkeinä oli ainakin Cybex, Technogym ja LifeFitness. Pukuhuonetilat olivat käytännölliset ja siistit. Käytössä oli lukittavat kaapit. Sali sijaitsee kolmannessa kerroksessa ja on suurien ikkunoiden ansiosta erittäin valoisa. Taustamusiikki tuli radiosta, mutta sen verran vaimeasti ettei siihen juuri kiinnittänyt huomiota. Ilmaista pysäköintitilaa löytyi helposti salin ulkopuolelta.

Treenaajia oli puolille päiville sijoittuneeseen ajankohtaan nähden todella runsaasti. Parhaimmillaan useita kymmeniä. Silti sali ei tuntunut lainkaan ahtaalta. Kuinkahan on varsinaiseen ruuhka-aikaan? Salin asiakkaissa oli niin eläkeläisiä kuin nuoriakin, pääasiassa miehiä. Harvoin näkee näin heterogeenistä asiakaskuntaa. Salilla toimii Helsingin Urheiluseura eli HUS ry, joka järjestää nyrkkeilysalissa myös nyrkkeilykursseja.

Suosittelen Sporttikujaa kaikille kuntosaliharjoittelusta kiinostuneille. Se sopii hyvin aloittelijoille, mutta siellä voi treenata myös kokeneempikin tuloksellisesti. Parempaa salia voi olla vaikea alueelta löytää. Myös hinnoittelu on asiallinen, maksat vain käytöstä. Mihinkään pitkäaikaisiin jäsenyyksiin ei tarvitse sitoutua. Tällaisia leppoisia kuntosaleja mahtuisi kaiken järjen mukaan pääkaupunkiseudulle enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti